Home Nieuws Praeses aan het woord: “Wij nemen onze verantwoordelijkheid op om sociaal isolement tegen te gaan”
17
okt
2020

Praeses aan het woord: “Wij nemen onze verantwoordelijkheid op om sociaal isolement tegen te gaan”

Robbe Cognie
Beste studenten
Beste sympathisanten
 
De coronacijfers zijn niet goed. Donderdagochtend vernamen we het nieuws dat de UGent naar code rood gaat. De mogelijkheid om op een coronaveilige manier fysiek les te volgen, blijkt niet meer mogelijk. Grotendeels gaan alle hoorcolleges nu opnieuw digitaal door. Gisteren zat het Overlegcomité opnieuw samen en ze hebben strengere maatregelen aangekondigd. Deze twee gegevens hebben zo zijn implicaties op de werking van onze vereniging. 
 
We hadden een mooie, interessante en studentikoze agenda uitgestippeld voor dit semester. We leefden enkele dagen in onzekerheid of onze activiteiten uiteindelijk zouden kunnen doorgaan. Van de UGent en de Dienst Studentenactiviteiten krijgen we die kans. Om het sociaal isolement en de eenzaamheid tegen te gaan, mogen we toch nog activiteiten (mits nog strengere voorwaarden) organiseren. Jong N-VA UGent is zich sterk bewust van de verantwoordelijkheid die ze opneemt. Wij hebben hier als vereniging een voorbeeldfunctie om die coronamaatregelen te handhaven en uit te stralen naar onze leden. Zo kunnen we onze basisfunctie (het verenigen van Vlaams- en republikeinsgezinde studenten in Gent) blijven uitoefenen. Het is immers dit of helemaal niets.
 
Concreet zullen wij elk gepland evenement herzien. Elke lezing of uitstap moet kaderen binnen de nieuwe coronarichtlijnen. Indien dit niet mogelijk is, wordt het evenement digitaal georganiseerd of desnoods geannuleerd. Onze leden hebben daarin ook een belangrijke rol te spelen. Wij vragen dan ook aan alle aanwezigen op onze evenementen om de regels na te leven. De speeltijd is (al even) voorbij. 
 
We waren voorbereid en kijken om het de komende weken zo aangenaam mogelijk te maken. 
Zoals al gezegd: Jong N-VA UGent kan een rol spelen om het sociaal isolement van onze studenten tegen te gaan, maar we zijn ons tegelijk bewust van de voorbeeldfunctie die we daarin hebben. Een voorbeeldfunctie die we dan ook opnemen. 
 
Afsluiten doe ik met een oproep. Maar al te vaak werd met de vinger gewezen naar de jongeren de afgelopen weken. Wij zouden de regels overtreden en de grootste verspreiders zijn van dit virus. Wel, bewijs het tegendeel: volg de richtlijnen en neem jullie verantwoordelijkheid. 
 
Hopelijk tot snel en hou het veilig. 
 
Gegroet 
Robbe Cognie
Praeses Jong N-VA UGent

Robbe Cognie

Praeses
Tel.
0471 79 33 39