Home Wie-is-wie Robbe Cognie

Robbe Cognie

Praeses

Student in Gent

Robbe is masterstudent politieke wetenschappen aan de Gentse universiteit en zit op kot. Hij koos voor de afstudeerrichting nationale politiek. Binnen de opleiding volgde Robbe vorig jaar stage bij Vlaams volksvertegenwoordiger en Kortrijks schepen Axel Ronse. Robbe werd verkozen als voorzitter van Jong N-VA UGent voor het academiejaar 2020-2021 nadat hij een jaar het werk als afdelingssecretaris op zich nam.

Actief in de moederpartij

Robbe is ondervoorzitter van N-VA Deerlijk en zit namens zijn moederafdeling ook in het arrondissementeel bestuur van Kortrijk-Roeselare-Tielt. Hij was de jongste kandidaat op de lokale N-VA-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, hij is tweede opvolger.

Daarnaast is Robbe ook een van de oprichters van Jong N-VA regio Waregem. Dit is een koepelafdeling die zich uitstrekt over 5 verschillende gemeenten: Deerlijk, Waregem, Anzegem, Wielsbeke en Oostrozebeke. Binnen die afdeling is hij bestuurslid en vertegenwoordiger op de AR.

Toekomstplannen

Robbe gaat eerst zijn studies en masterthesis afwerken en blijft ondertussen strijden voor een eerlijke en realitstische politiek. De verdere toekomst kan voor Robbe alleszins nog alle kanten uit.

Deerlijk
16 feb 1999
Tel.
0471 79 33 39