Home Wie-is-wie Wout Patyn

Wout Patyn

Bestuurslid

Student in Gent

Wout is historicus van opleiding en volgt momenteel nog een extra opleiding rechten aan de UGent. Zijn eerste politieke contact met de N-VA had hij met de Jong N-VA UGent afdeling. Uiteindelijk groeide Wout door tot voorzitter van de studentenafdeling. Deze functie heeft hij twee jaar bekleed. Samen met alle leden werkt hij aan de uitbouw van een rechts-conservatieve en Vlaamsgezinde studentenvereniging. De klemtoon lag op ledenverbreding en inhoudelijk vorming doormiddel van lezingen, debatten en vormingen. In het Politiek & Filosofisch Konvent van de UGent heeft Jong N-VA UGent zich al laten kennen met haar rationele stem. De rechtse stem in het Gentse wordt gehoord!

Actief in de moederpartij

Naast zijn engagement in Jong N-VA UGent is Wout ook actief in Jong N-VA 1302. Een koepelafdeling in de streek waar hij woont (Kortrijk, Harelbeke, Zwevegem en Kuurne). Met de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd Wout verkozen in de gemeenteraad van zijn thuisstad Harelbeke. Naast dit lokaal mandaat is Wout ook parlementair medewerker van Kamerlid Sander Loones.

Toekomstplannen

Als parlementair medewerker van Sander Loones werkt Wout dagelijks mee aan de versterking van de N-VA. Maar naast het politieke luik is Wout sterk begaan met het Vlaamse onderwijs. Graag zou hij zelf voor de klas staan en maatschappijgerichte vakken doceren. Het is zijn droom om ooit een eigen school op te richten

Wout Patyn
Harelbeke
07 sep 1996
Tel.
0474 09 16 17